Den Haag bouwt rustig door…

Voor Hofstijl heb ik een stuk geschreven over het gebrek aan kennis van Gemeente Den Haag en projectontwikkelaars als het gaat om stedenbouwkundige zaken.

Wie goed om zich heenkijkt in Den Haag zal het opvallen dat er sprake is van enorme leegstand. Leegstand onder oude gebouwen maar ook in gloednieuwe panden zoals het Strijkijzer (totale zakelijke verhuur staat leeg). Om kort te gaan: kantoren sterven uit ten tijden van onze kenniseconomie. Ik voorspel: dat zal de komende jaren heel hard gaan. Ingegeven door het feit dat en de gemeente Den Haag en makelaars en eigenaren van locaties geen bal snappen van de veranderingen in de nieuwe economie. Internet maakt het werken plaats en tijd onafhankelijk. Weleens gezien hoeveel mensen er heden ten dagen in een Grean Beans of een Coffee Company zitten te werken bij gebrek aan beter? Dat zijn veelal ZZP-ers en die nemen met de dag toe.

(lees verder op Hofstijl)

3 gedachten over “Den Haag bouwt rustig door…

  1. Helemaal eens. Ze snappen het niet. Ik zag gisteren dit bericht http://www.republic.nl/nieuws/2011/02/Innovatielab.htm (cursus HNW voor ambtenaren) en rolde van de bank van het lachen. Goede satire vond ik. Tot ik erachter kwam dat het serieus bedoeld is. Wanneer start de cursus telefoneren?

    HNW is iets voor jezelf doen, op je eigen manier, zoals jij dat wilt, op eigen initiatief. Altijd en overal, en samen met anderen als dat beter is. Dat moet je zelf willen. Als dat voorgeschreven moet worden, gaat het Nieuwe Werken niet werken.

  2. @Hotze: volgens mij is die pagina verwijderd, krijg nu een 404.

    We hebben er op Hofstijl een politieke stelling aan toegewijd: http://www.hofstijl.nl/2011/01/11/politiek-debat-op-hofstijl-groeiende-leegstand-in-den-haag/

    Ook Martin Wörsdörfer van VVD was erg voor om dit aan de orde te stellen. En deze politieke debatten krijgen binnenkort zeer waarschijnlijk een offline aanvulling, dus misschien dat we de pressie richting Gemeente Den Haag nog wat kunnen verhogen. Ze moeten wel op een gegeven moment, kan niet anders. De vraag is nog even: hoe hoog kan het water komen en waar zijn de lippen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *