What’s in it for me?

by-nc-sa foto: Maurits Burgers
by-nc-sa foto: Maurits Burgers
Het lijkt zo logisch jezelf die vraag te stellen: What’s in it for me? En natuurlijk, iedereen doet dat, iedereen maakt zo’n soort afweging. Maar je kunt er ook te ver in doorschieten. Dat je jezelf te precies gaat afvragen wat je ermee opschiet. En als dat antwoord vaag is, dan valt de ‘in it’ tegen en doe je niet mee.

De mooiste dingen gebeuren spontaan zonder dat je precies van te voren wist wat de uitkomst zou zijn. Daarom zijn ze juist zo mooi. En daarom hebben ze zo’n impact.

Haags Bakkie is begonnen puur om met een paar Haagse fotografen van Flickr eens een bakkie koffie te drinken. Opuh Koffie begon op precies dezelfde manier, alleen voor een bredere doelgroep en wekelijks. En zelfs Blog-Art werd gestart vanuit een positief maar klein gevoel. Je begint met een klein idee en weet niet precies hoe groot het kan eindigen. Het is dan heel leuk als de dingen toch onverwacht groter worden. Onervaren zonder routine veel voor elkaar krijgen, er is niets leukers dan dat.

Het is een beetje zoals Waardebepaling Achteraf. Ook dat gaat er vanuit dat je pas achteraf de dingen op hun echte waarde kunt schatten. En dat is in veel gevallen ook echt zo.

Je hebt mensen die de liefde van hun leven ontmoeten en gelijk de toekomstige kinderen voor zich zien inclusief het huis waarin ze zullen gaan wonen. Helemaal uit te tekenen. Het lijkt mij een hell.

What’s in it for me? Het is een vraag die bijna niet te beantwoorden is. En gelukkig maar. Het is een les om op je gevoel te vertrouwen. Als jij het doet, dan moet je ervoor gaan. That’s in it for you!

2 gedachten over “What’s in it for me?

  1. soms wil je iets of doe je iets of zorg je dat iets er komt maar verklaren waarom en hoe, dat kan ik dan soms niet. maar is moeilijk voor de ander te snappen. lijkt bijna naiviteit. ik lach erom. als ik dat in mijn hoofd heb, komt het er.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *