Apple laat me in de steek, welkom Ubuntu!

[blackbirdpie url=”http://twitter.com/#!/Raaphorst/status/44674052190773249″]
Ik heb er sinds afgelopen zaterdagavond last van. Mijn dure MacBook Pro van nog geen 3 jaar oud loopt telkens vast. Het begint met rare strepen in beeld om vervolgens muurvast te lopen, net Windows. Ik klaagde erover op Twitter en vanmorgen, omdat hij weer vastliep, stuurde ik bovenstaande tweet de wereld in. Veel followers reageerden. Ook Roy Tanck reageerde. Ik ken hem nog van het werk dat we samen voor Holland Doc (VPRO) deden.

Hij sloeg de spijker op zijn kop:
[blackbirdpie url=”http://twitter.com/#!/roytanck/status/44683869882023936″]

en

[blackbirdpie url=”http://twitter.com/#!/roytanck/status/44684895510999040″]
Ik zocht en vond een artikel op de Apple support-site waarin de problemen gelukkig werden toegegeven. Je zou toch zomaar een nieuwe laptop gaan kopen?

Anyway, anyhow, ik typ sinds gisteren dus op Ubuntu, Linux, die ik geïnstalleerd heb op een goedkope HP. Werkt prima. Dat u het weet.

2 gedachten over “Apple laat me in de steek, welkom Ubuntu!

  1. Hey Marco,

    Ik heb precies hetzelfde gehad toen mijn MBP uit aug 2007 ruim 2,5 jr oud was. Is inderdaad NVidia probleem en betekent een nieuw logic board (moederbord) in je MBP wat veel te duur is om zelf te betalen. Ik had gelukkig Apple Care, maar heb wel gelezen dat ook mensen zonder Apple Care gratis vervangend moederbord kregen omdat het probleem erkend is. Wellicht het proberen waard? iCentre is wat dat betreft een hele goede zaak (in 020 tenminste wel).

    Anders een hele goede reden om een splinternieuwe snelle MBP te kopen (met Appple Care t.w.v. €350!?!?) ? 🙂

    Succes/ sterkte er mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *