De Rails, een voorbeeld

Het blad Rails van de NS las ik graag. En met mij vele anderen. Het blad werd vaak uit de trein meegenomen naar huis. Helaas kwam daar eind 2008 een einde aan, met als reden:

‘Het huidige Rails is een schoolvoorbeeld van een mooi, tegendraads en hip tijdschrift. Daar zijn we best een beetje trots op. Alleen levert het ons veel te weinig op. Het blad is zonder dat dit de bedoeling was avant-gardistisch geworden; het wordt vooral gewaardeerd door een kleine groep randstedelingen. De meeste van onze reizigers laten het blad links liggen. En dat is niet de bedoeling’, zegt Bonita van Lier, Bladmanager bij de NS.

Heden ten dage zou je zoiets toch samen met de reizigers maken? Dat is wat je met sociale media kunt realiseren. Dan krijg je niet dat “de meeste van onze reizigers” het blad links laten liggen maar dat men juist betrokken is.

Zoiets moet de community rondom de A13 ook gaan worden. Ook in dat project moet de trein een belangrijk onderdeel vormen. Kortom: de term A13 moet misschien zelfs helemaal uit de naam, misschien moeten we kiezen voor de streek in combinatie met vervoer als duiding.

Maar goeds. Ik zou die oude Rails weleens weer willen inzien. Wie heeft er nog een paar liggen?

Een gedachte over “De Rails, een voorbeeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *