District8.net een community rondom ‘ellende’

012.jpg

District8 staat voor:

Het laatste politie nieuws uit de regio’s Haaglanden Rotterdam-Rijnmond en Hollands-midden.

De site bestaat al jaren en is een goed voorbeeld hoe je rondom ellende, ongelukken en dergelijke, toch een community kunt creëren. Naast de website, in de vorm van een blog voor het nieuws waarop het publiek kan reageren zonder zich te hoeven registreren, zet men Twitter, Flickr, YouTube en nog een paar sociale services in.

Hoewel ik naar word van wat ik er aantref, teveel naar ongelukken kijken is niets voor mij, het is toch slim dat de politie deze site heeft opgezet. Simpelweg vanwege de simpele reden: het wordt van je verwacht heden ten dage. Het publiek maakt ook foto’s en vertelt verhalen over wat er gebeurd is. De politie doet dat ook, vaak met andere foto’s en informatie. Hoewel je de redactie foto’s kunt sturen, de site/blog is een officiële site van de politie en in die zin minder een community van het publiek. Maar het publiek wordt duidelijk opgezocht en men, de redactie, mengt zich ook in de redacties op de stukken. Er is dus soms discussie. Erg goed dus.

4 gedachten over “District8.net een community rondom ‘ellende’

  1. “Het is toch slim dat de politie deze site heeft opgezet” ?

    De site is echt niet opgezet door de politie hoor ! Dat is gewoon particulier initiatief; net zoals regio15.nl en andere sites

  2. @Erik: dank. Ik moet gaan achterhalen wie hem opgezet heeft. Als je een tip hebt, graag natuurlijk!

    Ja, die site ga ik ook wat meer bekijken. Heb er poos geleden ook mee te maken gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *