De A13 als een rivier met verhalen

Fotoavond Kim Vermaat

Gisteren sprak ik Gerard Stolk op een fotoavond die georganiseerd was door Kim Vermaat. Gerard is altijd zeer nieuwsgierig naar de voortgang van het A13 project. Hij helpt mij enorm met zijn kennis over de A13 en zijn ervaring vroeger bij Rijkswaterstaat.

Een van de dingen waar Gerard vanaf het begin heel sterk in geloofde zijn de verhalen die samenhangen met deze rijkswijk. Dat denk ik namelijk ook. Het gaat namelijk altijd om de mensen, altijd. En mensen hebben verhalen. In Gerard zijn woorden: “je kunt de A13 beschouwen als een soort rivier met vertakkingen van verhalen”. Daarnaast is Gerard zeer geïnteresseerd in het Nieuwe Werken, iets dat hij toen hij nog werkzaam was voor Rijkswaterstaat, maar wat graag van de grond zag komen, maar nauwelijks op belangstelling kon rekenen. Nu jaren later is dat wel het geval, het Nieuwe Werken is een hype aan te worden. Ik noem het liever het Vrije Werken omdat het de zaken beter duidt. En zo nieuw is het dus ook weer niet.

Die verhalen rondom de A13 moeten verteld worden. En wat ik hoop is dat die verhalen andere mensen op ideeën breng. Dat je niet in de piek tussen 7 en 9 uur ’s ochtends of tussen 5 en 6 ’s avonds in de file terecht hoeft te komen als je je werktijden zou verschuiven. De mail eerst thuis lezen en dan pas om 10 uur naar kantoor rijden. Des te meer werk je thuis kunt doen, des te beter. Maar ook hoe mensen kinderopvang regelen, het zijn typisch van die zaken die op verschillende manieren kunnen. Manieren waar jij misschien niet aan gedacht hebt.

De community moet zo laagdrempelig mogelijk van opzet zijn zodat men kan reageren op de berichten van anderen en zelf ook verhalen kan bijdragen. Daarnaast moet audio/radio een grote rol krijgen omdat audio af te spelen is terwijl je in de auto zit, terwijl je per trein reist. Ik wil dan ook contact zoeken met Radio Rijnmond en/of RTV West om zo veel mogelijk aandacht te schenken aan dit project. De A13 heeft mooie verhalen. En niet alleen maar files en ongelukken.

2 gedachten over “De A13 als een rivier met verhalen

  1. Marco leuk om te lezen precies zoals ik het ook zie hoop op reacties voor het project : “verbeter Rijswijk in rijksweg op de 5e regel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *