Stichting Het Nieuwe Werken gaat certificeren

Gisteren in de trein las ik een interview in De Pers met Roos Wouters de oprichter van Stichting Het Nieuwe Werken Werkt. Een term die slecht beklijft vandaar dat we op Offline070 de term Vrije Werkers van Stan Lenssen liever hanteren. Dat terzijde.

Op de vraag wat Het Nieuwe Werken precies is laat Roos weten:

… geen blauwdruk bieden over wat het precies is, dat is voor iedereen anders

Maar als de vraag gesteld wordt wat de stichting gaat doen, antwoordt ze:

We delen de Nieuwe Werken Meter uit aan bedrijven die dit succesvol toepassen, en een certificaat, gebaseerd op de tevredenheid van werknemers.

Geen blauwdruk willen bepalen wat het wel of niet is maar er wel een Meter en een certificaat aan verbinden voor bedrijven die het wel zijn, mijn haren sprongen er gisteren recht van overeind. Ik ben überhaupt geen voorstander van certificeren. Zo’n oud schoolmeesterssysteem is in onze kenniseconomie niet meer van deze tijd. Een vorm van stiekem toch de baas willen spelen.

Het nieuwe werken gaat juist over nieuwe manieren om je werk uit te voeren en dat vraagt om experimenten, fouten maken, zoeken naar businessmodellen. Daarom zoekt de Vrije Werker letterlijk de ruimte. Een fysiek gezellige ruimte om het werk te doen in samenwerking met anderen, en ruimte om te kunnen experimenteren.

We zijn er nog lang niet. En misschien is dat juist het leuke ervan. Geen stilstand, geen starheid, maar volop in beweging.

3 gedachten over “Stichting Het Nieuwe Werken gaat certificeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *