Haags Bakkie

Haags Bakkie #1 / Akbar en Bas / foto: Marco Raaphorst
Haags Bakkie #1 / Akbar en Bas / foto: Marco Raaphorst
Op 7 maart 2007 besloot Hofstijler Raaphorst op Flickr de groep Haags Bakkie te starten. Het leek mij leuk om de Haagse fotografen die ik virtueel had leren kennen ook eens In Real Life (IRL) te ontmoeten. Niet wetende dat die term, IRL, een paar jaar later een heel hip woordje zou worden. Mensen pronken er heden ten dage mee, hoeveel virtuelevrienden ze ook daadwerkelijk In Real Life ontmoet hebben. Wij niet. Zo, zijn we niet. Dat terzijde.
Die dag mailde ik Akbar met de vraag of hij het door wilde mailen aan zijn virtuele vrienden. ’s Avonds stond het tellertje al op 30 Flickers. En nu jaren later is Haags Bakkie nog even onafhankelijk als altijd. Geen doelstelling. Geen lidmaatschap. Gewoon iemand die eens per 2 maanden een ‘bakkie’ wil organiseren. Waar vervolgens zo’n 20 Flickers op afkomen.
Haags Bakkie heeft inmiddels ook een wekelijkse afgeleide in de vorm van Opuh Koffie en een 2-maandelijkse Haagse Hap.
De groep heeft een eerste succesvolle foto-expositie in Studio Lissabon verzorgd waar zowel de kranten Den Haag Centraal als de Posthoorn aandacht aan besteed hebben. Bovendien werden er 8 grote afdrukken verkocht en heeft het Haags Gemeentearchief een hele serie tegen een vergoeding overgenomen.
Om van Haags Bakkie op de hoogte te blijven is de eigen Flickrgroep nog steeds de beste plek. Hou dus http://www.flickr.com/groups/haagsbakkie/ in de gaten! Ook kun je op Hofstijl via de categorie Haags Bakkie eerdere berichten over deze legendarische groep lezen.
En Hofstijl verbindt het aan elkaar, Haags Bakkie, Opuh Koffie, de Haagse Hap en wie weet wat de toekomst ons nog meer gaat brengen. Hofstijl verbindt online met offline.
De Haags Bakkie en Haagse Hap video’s:
Eerste Haags Bakkie
Haags Bakkie 4
Haags Bakkie 5
Haags Bakkie 6
Haags Bakkie 7
Haags Bakkie 8
Haags Bakkie 9
Haags Bakkie 11
Haags Bakkie 15

Haagse Hap #1
Haagse Hap #3
Haagse Hap #4

4 reacties

  1. het is momenteel erg stil rondom het Haags Bakkie. We zullen deze zomer toch nog wel een keer bij elkaar gaan komen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *